RDW erkende fotograaf

NU 6 foto's voor maar € 9,99 !

Wij maken gecertificeerde pasfoto's . 

Welke eisen stelt de overheid aan mijn pasfoto voor mijn paspoort of identiteitskaart?

Bij het indienen van een aanvraag voor een reisdocument moet een pasfoto in kleur worden ingeleverd. De foto moet voldoen aan een aantal eisen. Die gaan onder andere over de fotokwaliteit, achtergrond, gezichtsweergave, houding en uitdrukking. 

Hoofddeksel in paspoort

Uw hoofd moet in principe onbedekt zijn. Er zijn wel uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld als u een hoofddeksel draagt om medische of godsdienstige redenen. De instantie die het reisdocument uitgeeft, bepaalt of sprake is van een uitzonderingsgeval of niet.

De grootte gezicht op pasfoto

Voor de lengte en de breedte van het gezicht zijn ook eisen opgesteld. De breedte wordt op de foto gemeten van ooraanzet tot ooraanzet. De oren hoeven niet zichtbaar te zijn op de foto om de ooraanzet te kunnen bepalen. De lengte wordt bepaald door van kin tot kruin te meten.

Eisen pasfoto kinderen jonger dan 6 jaar

Vraagt u een paspoort of identiteitskaart aan voor uw kind jonger dan 6 jaar, dan gelden soepeler eisen voor de foto. Dit worden de minimumvereisten genoemd. 

Pasfoto voldoet niet aan eisen

De instantie waar u een reisdocument aanvraagt, meestal uw gemeente, bepaalt of de foto voldoet. De gemeente neemt uw aanvraag voor een paspoort of identiteitskaart niet in behandeling als de foto niet voldoet. U moet dan een nieuwe foto inleveren.

Goed lijkende pasfoto

In de paspoortwet staat dat een reisdocument wordt ingehouden als de pasfoto onvoldoende lijkt op de houder van paspoort. Als mensen twijfelen over de gelijkenis van de foto, kunnen zij contact opnemen met de gemeente. Bijvoorbeeld als het gaat om foto's van baby's of jonge kinderen, die nu eenmaal sneller van uiterlijk veranderen.


Noordwaarts 8
2711HL Zoetermeer
T 079-3311017
www.inkmaster.nl

Mail ons!

maandag 11:00 -17:00
dinsdag10:00-17:00
woensdag10:00-17:00
donderdag10:00-17:00
vrijdag10:00-17:00
zaterdag10:00-17:00
zondaggesloten-


winkel heeft nog geen reviews

Plaats een review